ISPORUČIVANJE KVALITETA

Gator, fabrika, operater

 

 

U John Deere fabrici u Horikonu, Viskonsin, SAD, potpuno nova fabrika omogućava radnicima punu kontrolu nad kvalitetom višenamenskih Gator vozila, koji se proizvode i isporučuju mudrim kupcima širom sveta.

Komunalna vozila Gator, linija za sastavljanje, fabrika

Kada brinete o kvalitetu u istoj meri kao što to čine ljudi koji proizvode Gator komunalna vozila, onda je prirodno da želite sve sami da uradite. Posle velikog proširenja u našoj John Deere fabrici u Horikonu, naši vešti radnici mogu upravo to! Novi objekat od 125.000 m2 po prvi put kombinuje operacije sklapanja i isporučivanja pod jednim jedinim krovom, dajući radnicima punu kontrolu nad
oba procesa.

“Ovo proširenje čini pravu razliku u načinu našeg rada,” s osmehom izjavljuje direktor fabrike Stiv Džonson. “Sada možemo da stavimo svako Gator vozilo na liniju sklapanja i da ga tamo držimo dok se ne napravi kako je diler poručio i ne bude spremno za isporučivanje širom sveta.”

Nova fabrika – prvo veliko proširenje u Horikornu za više od 30 godina – je logičan odgovor na rastući globalni zahtev za Gator višenamenskim vozilima. Kombinovanjem dve odvojene operacije, ova fabrika pojednostavljuje celokupan proces isporuke i pruža našoj kvalifikovanoj radnji mogućnosti da sve tako i ostane, pojednostavljeno.

Komunalna vozila Gator, linija za sastavljanje, fabrika, operater
Komunalna vozila Gator, linija za sastavljanje, fabrika, operater
Novo proširenje ima dosta mesta u visini građevine za sledećih 10 do 15 godina, tako da smo mirni neko vreme.
STEVE JOHNSON,
FACTORY MANAGER
Komunalna vozila Gator, linija za sastavljanje, fabrika, operater, detalj
Oko 40 posto svog vremena provodim u
radnji, jer se tamo dešava kvalitet.
STEVE JOHNSON,
FACTORY MANAGER
Komunalna vozila Gator, linija za sastavljanje, fabrika

Ako to zvuči kao žargon onda je to zato što su mnoge kompanije preuzele sličan pristup u poslednjih nekoliko godina, često od japanskih proizvođača. Razlika u Horikonu je da je strategija organski rasla 156 godina i da je čvrsto utkana u DNK fabrike. Zapravo, mnogo osobe u Horikonu su treća ili čak četvrta generacija John Deere radnika. Ovde stvarno postoji porodični duh i osećaj kontinuiteta što osigurava da standard vremenom nikad ne padne.

Jednostavno rečeno, niko ne bi prihvatio ‘brzu popravku’ ili privremeno rešenje u svakom slučaju jer, kako Stiv iritantno primećuje, “znaju da će opet da budu ovde kada im se to okrene protiv njih.”

U tom smislu je nova fabrika savršena nadogradnja za tim koji insistira na tome da stvari uradi kako treba. Međutim, dok su svi u Horikonu oduševljeni, zapravo je reč o vama, kupcu, koji će najviše imati koristi. Koji god model, koje god specifikacije, od sada možete biti sigurni da će Stiv i njegove kolege pokriti sve da vaše novo Gator vozilo stigne brzo, na vreme i baš onako kako ste poručili.

Komunalna vozila Gator, fabrika, mesto za parkiranje