Korak po korak

Oprema za golf i sportske terene, fabrika, linija za sklapanje

 

 

U John Deere fabrici za negu travnjaka u Severnoj Karolini (SAD), nova linija za sastavljanje je bezbedna, intuitivna i laka za korišćenje kao što su i fairway, traktorske i terenske kosilice koje proizvodi. Linija izgrađena po meri planiranja je tri godine, a zasniva se na jednostavnom shvatanju: što je nešto lakše, to će biti bolji rezultati.

Oprema za golf i sportske terene, fabrika, operater, ekran

U novoj liniji operateri mogu da šetaju do bilo koje stanice i znaju tačno šta da rade. Računar ima prikazuje kako da postupe i ‘pick lights’ identifikuju neophodne delove. Čim završe oni moraju kompletirati kontrolni spisak pre nego što jedinica može krenuti sledećem koraku. Rezultat toga je da ne postoji virtuelno nikakvo mesto za ljudsku grešku.

Oprema za golf i sportske terene, operater, portret

KVALITET NA ULAZU, KVALITET NA IZLAZU

Kao što je to često slučaj, trebalo je mnogo truda da se stvari pojednostave. Tim Menton, direktori inženjeringa proizvodnje i njegove kolege rastavili su celokupnu proizvodnu liniju za samo dva dana, a onda izgradili novu od nule za manje od četiri nedelje. Tokom procesa su instalirali oko 250 novih stavki za ‘ispravljanje grešaka’ počev od kamera do integrisanih alata i RFID senzora.

Dobra mašina pomaže operaterima da odrade odličan posao. Isto tako čini i linija za sklapanje.
TIM MANTON,
MANUFACTURING ENGINEERING MANAGER

Procedura revizije na kraju linije je takođe kompletno redizajnirana, da bi se primetili bilo kakvi zaostali problemi u kvalitetu pre nego što kosačica napusti fabriku. Zahvaljujući nove transparentnosti i kontroli kvaliteta od početka do kraja, kupci mogu budu sigurniji da će dobiti kvalitet i vrednost koje očekuju od John Deere.

Oprema za golf i sportske terene, TechControl displej, operater, izbliza