Delovi za kombajn

Delovi za kombajn

Spremite se da budete odlični

Najbolji delovi u klasi i redovne inspekcije su ključni faktori za vrhunske perfomanse žetve za mnogo godina.

Štitnici noža

Zamena štitnika noža – kada i zašto

Zamena štitnika noža kada su polomljeni, savijeni ili kada zazor prekorači 5,4mm uštedeće snagu, smanjiće vreme nerada i skresati ukupno održavanje i troškove delova za reznu platformu– pogonski kaiš i sekcije s noževima treba ređe da se menjaju.

Delovi za sečenje

Zamena delova za sečenje – kada i zašto

Pratite vaše delove za sečenje u platformi na znake habanja ili oštećenja i zamenite ih da biste osigurali sečenje letine umesto što je neefikasno čupate. Dobijate bolju brzinu vožnje, uštedećete na gorivo i povećaćete vek trajanja vašeg pogonskog kaiša.

Prsti pužnog transportera

Zamena prstiju pužnog transportera – kada i zašto

Polomljeni, savijeni ili prekomerno pohabani prsti pužnog transportera treba zameniti da bi se postigle bolje karakteristike punjenja i veća brzina vožnje.

Remeni

Zamena kaiševa – kada i zašto

Kada primetite da se pojavljuju vidljive naprsline na kaišu ili kada počne da pravi neuobičajenu buku, onda je vreme za njegovu zamenu. Imaćete prednosti od boljeg prenosa snage, minimalnog proklizavanje i manje vibracija. Između ostalog uvek čuvajte kaiševe na temperaturama između +15°C i +25°C na suvom mestu.

Turpijaste šipke

Zamena turpijastih šipki – kada i zašto

Kada je profil na turpijastoj šipki ispod 6 mm u maksimalnom položaju, onda stvarno treba da je zamenite. Samo pravilan profil zubaca obezbeđuje optimalne performanse vršenja, naročito kada obrađujete teška punjenja.

Lanci

Zamena lanaca – kada i zašto

Zamena lanaca na vreme je kritično. Uobičajeni režimi zamora su polomljene unutrašnje ploče, ostrižene osovinice zbog polomljenih unutrašnjih ploča ili prelomi zbog zamora. Takođe zamenite ih kada istezanje prekorači 3%, što je dokazano abrazivnim habanjem osovinice i čaure. Koristite merač habanja za testiranje lanca.

Noževi sekača slame

Zamena noževa sekača slame – kada i zašto

Polomljeni, oštećeni ili potrošeni noževi sekača slame mogu prouzrokovati niži kvalitet sečenja i veću potrošnju goriva i snage – noževe sekača slame treba da zamenite na vreme. Novi noževi sekača slame povećavaju performanse sečenja, smanjuju opasnost od vremena nerada i smanjuju ukupne troškove rada.