Rad sa prirodom

Raj u Portugalu

Smešten u Algarveu usred zaštićenog rezervata prirode, Kvinta do Lago je utočište za široku lepezu divljih životinja, kao i za one koji uživaju u golfu svetske klase u idiličnom okruženju.

Mesto koje nije nalik nijednom drugom

Smešten u samom srcu zlatnog trougla Algarvea, Kvinta do Lago je vodeće igralište međunarodnog golfa od svog nastanka pre više od četiri decenije. Danas su tri igrališta u luksuznom odmaralištu sa pet zvezdica među najboljima u Evropi i uključuju ekstenzivno obnovljeni Južni teren, koji je omiljen među profesionalcima European Tour, i dom turnira Portuguese Open u najmanje osam navrata.

 • POL O’MAHONI

   

   

   

  Upravnik odmarališta, Kvinta do Lago

  „Jedna od jedinstvenih stvari koje nudi Kvinta do Lago je to što radimo u okviru nacionalnog parka.“

  Pol O’Mahoni
TX 4X2
TX 4X2

Dragoceni resurs

Smešten u zadivljujuće okruženje prirodnog rezervata Ria Formosa – nedavno izabranog za jedno od sedam prirodnih čuda Portugala – golf igrači svih nivoa uživaju u izboru izazovnih okruženja za igru kao na razglednicama. Prema rečima upravnika odmarališta Pola O’Mahonija, održavanje savršeno uređenog terena zahteva pažljivo i precizno upravljanje vodom u oblasti koja ima malo kiše i preko 300 sunčanih dana svake godine.

„Bili smo apsolutno racionalni u pogledu sve vode koju koristimo. Navodnjavamo na osnovu stvarnih podataka, a ne samo uključivanjem sistema za navodnjavanje. Kada padne procenat vlage, tada ćemo navodnjavati“.

Nuno Fahinja

Odgovorno i održivo

Pol i njegove kolege su uvek svesni količine vode koju izvlače iz zemlje da bi održali površine za igru u besprekornom stanju. Oni koriste namenski softver i sistem sondi na grinovima i preko celih igrališta koji mere stvarni sadržaj vlage u zemljištu. Pored toga, oni navodnjavaju samo kada je to apsolutno neophodno, a ponovno korišćenje vode iz drugih oblasti odmarališta je ključ budućeg planiranja.

„Dugoročna strategija je izgradnja objekata, kako bismo kroz različite procese mogli da recikliramo vodu koja je adekvatna za navodnjavanje igrališta, a samim tim i da se ne oslanjamo na vodonosne slojeve koji teku ispod nas.“

U dodiru sa prirodom

Prirodni rezervat Ria Formosa proteže se 60 km duž obale Algarvea u zavetrini. Njegov jedinstveni eko-sistem slatkovodnih i slanih laguna, slanih močvara, grebena i barijernih ostrva dom je velikom broju različitih divljih životinja. U okviru golf okruženja Kvinta do Lago (koji takođe uključuje mnoge ‘vodene površine’) velika je pažnja posvećena radu sa vlastima nacionalnog parka, pa čak i lokalnim centrima za rehabilitaciju divljih životinja.

„Mnogo divljih životinja koje se povređuju i idu na rehabilitaciju kasnije usvaja Kvinta do Lago, a zatim ih ponovo uvodi u naša golf igrališta i staništa koja smo prirodno stvorili.“

1200
TX 4X2
2653B

Održivi biodiverzitet

Tu su i hoteli za bube i kućice za ptice i slepe miševe pažljivo postavljene oko igrališta. I naravno, jezera koja se koriste za navodnjavanje golf igrališta su pogodna staništa za ribe, žabe i razne druge vrste. To je deo odgovornosti za koji Pol veruje da svi menadžeri golf igrališta treba da pokažu u stvaranju i poboljšanju staništa koja održavaju biodiverzitet.

„Ovde smo tokom godinama dokazali kako možemo povećati obim i populaciju ovih autohtonih vrsta u Algarveu.“

TX 4X2

Dalje i više

Mnogo toga čini svakodnevni radni dan Pola i njegovog tima od 70 članova na ovoj vrhunskoj destinaciji za golf. Međutim, on brzo priznaje da je podrška jake mreže prodavaca neophodna kada je u pitanju održavanje terena po najvišim standardima. On navodi brzi odgovor prodavca na hitan zahtev u Kvinta do Lago koji je zaista napravio razliku u smislu održavanja terena otvorenim.“

„U 7 ujutro dobio sam poziv od našeg lokalnog prodavca koji mi je rekao ‘Ne brini, nabaviću ti još traktora’. Upravo je ta vrsta usluge učvrstila naš odnos i to je ono što jedan brend razlikuje od drugog.“

Pronađite najbližeg prodavca

Pronađite najbližeg prodavca

Locirajte vašeg John Deere prodavca