8 stvari koje morate da znate o malčiranju

Prihranjivanje vašeg travnjaka je upravo olakšano. Malč od otkosa je prirodan način za prehranu vašeg travnjaka suštinskim hranjivim materijama. Evo osam stvari koje morate da znate.

Đubrenje vašeg travnjaka ne mora da bude sitan posao - neka vaš otkos trave odradi posao umesto vas. Malč otkosa je prirodan način za prehranu vašeg travnjaka suštinskim hranjivim materijama. Evo osam stvari koje morate da znate:

  1. Košenje sa malčiranjem omogućava fino seckanje otkosa tako da je nevidljiv kada se ponovo vrati u travnjak.
  2. Uverite se da su vam noževi oštri. Oštri noževi obezbeđuju precizan i kvalitetan otkos.
  3. Malčiranje vraća hranjive materija bogate azotom u vaš travnjak. To prehranjuje vaš travnjak i može smanjiti količinu potrebnog đubriva.
  4. Sledite pravilo "jedne trećine" kad kosite sa malčiranjem, tako da ne kosite više od jedne trećine gornjeg dela vlati. Uslovi brzog rasta zahtevaju češće košenje.
  5. Malčiranje funkcioniše bolje kada je trava suva.
  6. Sistem MulchControl™ od John Deere-a, je lak način da malčirate dok kosite.
  7. Ako uslovi visoke ili vlažne trave stvaraju neugledna gomilanja, onda vaš sistem MulchControl™ treba koristiti u režimu bočnog izbacivanja.
  8. Ako uslovi zahtevaju da koristite vaš sistem MulchControl™ u režimu bočnog izbacivanja, onda će otkosi verovatno biti vidljivi nekoliko dana dok se ne raspadnu.

Ova eksluzivna tehnologija je dostupna sa tehnologijom ,,Jedan dodir” na John Deere X350 seriji Select traktorskih kosačica sa platformom Accel Deep™ od 42 ili 48 inča i ostalim kosačicama iz serije Select.

MulchControl™ setovi sa tehnologijom povlačenja ručice su dostupni na S240 traktorskim kosačicama sa platformom Accel Deep™, na kosačicama iz serije Select, na kosačica iz serije ,,Signature” i svim stambenim ZTrak kosačicama.

Svi MulchControl™ setovi od John Deere uključuju noževe za malčiranje za najbolje rezultate malčiranja trave.